
Git, Linus Torvalds tarafından 2005 yılında oluşturulan özel bir açık kaynaklı sürüm kontrol sistemidir .
Özellikle Git, dağıtılmış bir sürüm kontrol sistemidir ; bu, tüm kod tabanının ve geçmişin her geliştiricinin bilgisayarında mevcut olduğu anlamına gelir, bu da kolay dallanmaya ve birleştirmeye olanak tanır.
Git, yazılım geliştirme süreçlerinde kullanılan bir versiyon kontrol sistemidir .
Git sayesinde yapacağınız projelerin adım adım versiyonlarının kopyalarını alarak daha sonra ihtiyaç duyduğunuzda aldığınız kopyalara yani versiyonlara kolayca dönebiliyorsunuz.
Git, dağıtılmış bir sürüm denetim sistemidir ve bu da projenin yerel bir kopyasının tam bir sürüm denetimi deposu olduğu anlamına gelir. Bu tam işlevsel yerel depolar çevrimdışı veya uzaktan çalışmayı kolaylaştırır. Geliştiriciler çalışmalarını yerel olarak işler ve ardından depo kopyalarını sunucudaki kopyayla eşitler. Bu paradigma, istemcilerin kodun yeni sürümlerini oluşturmadan önce bir sunucuyla kod eşitlemesi gereken merkezi sürüm denetiminden farklıdır.
Git , çalışmaların kaydedildi ve kaydedildiğinde Git bir işlem oluşturur. İşleme , belirli bir noktadaki tüm dosyaların anlık görüntüsüdür . bir dosya bir işlemeden diğerine değişmediyse Git , daha önce depolanmış dosyanın ilk sürümünü depolayan ve zaman içinde deltaların kaydını tutan diğer sistemlerden farklıdır .
Stack Overflow geliştirici anketine göre geliştiricilerin %87’sinden fazlası Git kullanıyor.
Github nedir

GitHub ,bulut tabanlı Git deposunu barındırma hizmeti sunan , kar amacı gütmeyen bir şirkettir .Temal olarak bireylerin ve takımların sürüm kontrolü ve işbirliği için Git’i kullanılmasını öok kolay hale getiriyor .
GitHub’ın arayüzü yeterince kullanıcı dostu olduğunda kodlamaya yeni başlamış olan biri bile Git’ten yararlanabilir . GitHub olmadan Git’i kullanmak genellikle biraz daha teknik bilgi ve komut satırı kullanmını gerektiri.
GitHub o kadar kullanıcı dostu ki, bazı insanlar GitHub’ı kitap yazmak gibi proje türlerini yönetmek için kulanıyorlar .
Ayrıca, herkes ücretsiz olarak genel bir kod deposuna kaydolabilir ve kendi projelerini barındırabilir; bu da GitHub’u özellikle açık kaynaklı projeler arasında çok popüler hale getiriyor.
GitHub, şirketlerin ekip üyelerini ve güvenliği yönetmelerini kolaylaştıran iş odaklı planları satarak gelir elde ediyor. Bu planlar, özel kod depoları gibi ek özellikler sunar. kendi bireysel veya grup projelerimizi yönetmek ve geliştirmek için GitHub’ı kullanıyoruz.
GitHub arayüzünün nasıl göründüğüne dair temel bir anlayış için GitHub deposunda barındırılan WordPress kaynak koduları buradan inceleyebilirsiniz.
GitHub deposunda WordPress kaynak kodunu inceleyerek, üzerinde çalışılan çeşitli dalları ve katkı sağlayanların ne zaman taahhütte bulunduğunu görebilirsiniz. Deponun nasıl kurulduğuna bağlı olarak kendi şubenizi oluşturabilir ve orada kendi taahhütlerinizi yapabilirsiniz.
Yaptığınız değişikliklerden sonra, bu kodu bir çekme isteği yaparak şubeye geri gönderebilirsiniz. Çekme isteği, şubeden sorumlu kişiden kodunuzu eklemesini istemenin yanı sıra, yapılan değişiklikleri de göstererek onlara yardımcı olur.
WordPress kaynak kodunu kendi hesabınızda daha kalıcı bir şekilde düzenlemek istiyorsanız, Çatal düğmesini tıklayarak da çatallayabilirsiniz. Çatal, konsept olarak dallara benzer, ancak çatal daha kalıcıdır
Yorum Yap